Kymönkosken Nuorisoseura ry - tervetuloa

Go to content

Main menu

Nuorisoseuran esittely

Kymönkosken nuorisoseura osti talotontin 1930-luvun alussa. Vuonna 1933 valmistui talkootyönä puurunkoinen, lautaverhoiltu nuorisoseurantalo. Talolla on ollut toimintaa vaihtelevasti, on pidetty iltamia, tansseja, näytelmä- ja elokuvaesityksiä, kursseja ynnä muuta. Koulunakin talo toimi muutamana vuonna. Kansalaisopiston piirit ovat kokoontuneet talolla useina vuosina. Toimintaan on osallistunut suuri joukko kyläläisiä useammassa polvessa.

Kymönkosken nuorisoseuralla on pidetty kaksi ESR-rahoitteista hanketta taiteen ja koulutuksen puitteissa, ensimmäinen oli nimeltään ”Kylätalo taidetaloksi” ja toinen nimeltään ”Taidetalo tuottavaksi”, joka kesti kesäkuusta 2005 syyskuun loppuun 2006. Molemmat hankkeet olivat Suomen Nuorisoseurojen liitto ry:n hallinnoimien ns. sateenvarjohankkeiden alaisia. Nuorisoseura on myös järjestänyt mm. kädentaitoihin liittyviä lyhytkursseja ja markkinointi- ja yrityskoulutusta, sekä kesäisin TaideKesä-näyttelyn.

Back to content | Back to main menu